Független
Iparművészeti
Kortárs
Szalon

csaszar_magdolna_textile_artist_works-1

Császár Magdolna

Selyemfestéssel, nemezeléssel és ékszerekkel foglalkozom. A selyemfestés egy igazi szerelem számomra!
A színek mindig erősen hatottak rám, mint a szépség és érzelmek kifejezője. Így az alkotásaimban is megjelennek a színeknek ezer kavalkádja, amit a selyem még ragyogóbbá varázsol.. A selyem egy bámulatos anyag számomra ... ahogy a kis selyemgubóból letekeredik a finom és erős szál és egy semmihez sem hasonlítható kelme lesz belőle.
Fölfeszítem a selymet a keretre és egyszer csak megelevenedik fantáziám a fehér anyagon.
Sálak, stólák, szoknyák és blúzok készülnek, mindenből csak egy, mert ha akarnám sem tudnám kétszer ugyanazt megfesteni!
A selymeket professzionális festékkel festem, majd gőzöléssel fixálom.
Legkedvesebb motívumok számomra : a mező virágai, íriszek, levelek, kacskaringók, pávaszemek, rózsák...

Mint selyemfestő keresem az új lehetőségeket, amit egy ősi technikában leltem meg: ez a nemezelés.

A legfinomabb ausztrál merinó gyapjút kombinálom a kézzel festett selyemmel.
A finom gyapjú szálak a szappanos hengergetés, gyúrás hatására átmennek a selyem szálai közé és szinte összeépül a két anyag. Így plasztikus formákat is tudok létrehozni...

Számos kiállításon vettem részt. Büszkeségem a Nigériában Lagosban megrendezett sister Artist nemzetközi és kulturális kiállításon képviselhettem hazánkat, ahol a nő, mint művész volt a rendezvény témája.

Számomra ez munka igazi szenvedély és boldoggá tesz a készítése és azt szeretném, hogy aki viseli ezeket a selyem csodákat szintén érezze a szeretetet, amivel ezek a tárgyak készültek.