Független
Iparművészeti
Kortárs
Szalon

Bemutatkozunk

Küldetésünk

A Független Iparművészeti Kortárs Szalon ötletgazdája és életre hívója a KultArt Egyesület elnöke, Alt Andrea ékszer- és műtárgy szakértő, művészeti menedzser.

A FIKSZ annak a hazánkban még kevéssé ismert és elfogadott megközelítésnek a nagykövete, mely szerint az alkotó és közönsége közösen adják meg a műtárgyak jelentését és kvalitását, ezért olyan rendezvények létrehozásában vagyunk érdekeltek, ahol ezek az új dimenziók megnyílnak a két oldal között. ‘

‘Arts and Crafts’, továbbá ‘Touch of Arts’ kulturális eseményeink kitágítják a művész és közönség találkozókat, de rajtunk keresztül vált ismertté az alkotói történetmesélés is, ahol iparművészeink személyesen avatják be a látogatót a kortárs műtárgyak mögötti gondolatiságnak, valamint azok megalkotásának mozzanatába.

Ezekkel a törekvéseinkkel úgy gondoljuk, hogy a FIKSZ rendezvényei egyfajta médiummá válhatnak a hazai iparművészeti irányvonalak és a műértő közönségük között, amelyeket érdemes figyelemmel kísérni, valamint látogatói minőségben és kulturális mecenatúraként egyaránt támogatni.

Várjuk Önt is sok szeretettel!