Független
Iparművészeti
Kortárs
Szalon

kallai_nagy_kriszta_book_and_paper_artist_and_graphic_designer_works_1

Kállai Nagy Kriszta

Kállai Nagy Krisztina
1993-ban végeztem a Magyar Iparművészeti Főiskola Mesterképző Intézetének grafika-tipográfia szakán. 1988 őszén három hónapot töltöttem egy holland művészeti főiskolán Groningenben (Akademia Minerva Groningen). 1989-ben az amerikai Print grafikai folyóirat pályázatán második díjat nyertem. 1992 nyarán a Tempus Alapítvány támogatásával négy hónapot tanultam Angliában, a Brighton-i művészeti főiskolán (University of Brighton). 2002-ban elvégeztem a Magyar Iparművészeti Egyetem Művészeti és Kulturális Menedzserképző szakát.
2005-óta tagja vagyok a Magyar Illusztrátorok társaságának. Jelenleg szabadfoglalkozású grafikusként dolgozom saját cégemen belül. Szívesen foglalkozom reklámgrafikával, de különösen szívesen készítek illusztrációkat és tervezek figurákat gyerekek számára.
Eddig megjelentek munkáim a Móra, a Helikon, a Sziget, a Harmat, a Magyar Könyvklub, a Dinasztia és a Nemzeti Tankönyvkiadó Pozsonyi Pagony, Naphegy Kiadó, Manó könyvek, Don Bosco Kiadó, Szent István Társulat, Ecclesia Kiadó, Luther Kiadó, ROMI SULI Kiadó, Diafilm kiadó gondozásában. Több mint 10 évig rendszeresen dolgoztam a Nők Lapja meserovatának.