Független
Iparművészeti
Kortárs
Szalon

new.see_store_csoport_ceramicist,goldsmith_and_jeweler,textile_artist,leather_and_wood_designer,book_and_paper_artist_and_graphic_designer,glass artist_works-1

New.See Store csoport

Leel-Őssy Enikő
2005-ben végeztem a Képzőművészeti Egyetem képgrafika és tanári szakán. Több mint 10 évet különböző iskolákban és egyetemeken tanítottam. Sok mindent dolgoztam és tanultam mellette más szakmákról például: természetgyógyászat és különböző terápiák. 2020-ban úgy döntöttem csak a művészetnek fogok élni, azaz magamnak.
Könyvek:
Már több mint 10 éve foglalkozom könyvek kötésével. Rengeteg féle könyvet és fotóalbumot készítettem az évek során és a mai napig élvezem. Alapanyagaim mind természetes anyagok: bőr, fa, papírok, viaszolt zsinórok, fémpatentok. Nagyon kötődöm a természethez és mindig új és új hangulat, ötlet ragad el az alkotás folyamán. Semmi sincs előre megtervezve és nincs két egyforma napló vagy fotóalbum sem.
Kerámia:
2021-ben kezdtem kerámiákkal foglalkozni. Minden darab egyedi. Mivel nem szeretem a túlságosan kidolgozott steril megmunkálást ezért kicsit “Ősi” kinézete van nálam mindennek. Találhattok nálam kis japán típusú kortyoló csészéket, marok csészéket, macha csészéket, kanalakat, tálakat és teakínáló kerámiákat. Minden kerámia magas tűzön van kiégetve, ez azt jelenti hogy az agyag pórusai teljesen lezáródtak (nem vesznek fel nedvességet és nem szivárognak), a mázak pedig nem repedeznek később sem.
Fa:
Évek óta foglalkozom fák megmunkálásával elsősorban a magam örömére, de olykor megrendelésre is dolgozom. Mint ahogy nincs két egyforma fa és kő sem, így a munkáim is mind egyediek. Lenyűgöz a fa és más természetes anyagok találkozása. Nagyon szeretem a kristályokat, de igazi nagy szerelmem a fakövek, amik az évmilliók alatt megkövesedtek. Mivel elsősorban grafikus vagyok, szeretem metszeni és nyomtatni is a fát.

Makhult Gabriella
Grafikusművész, illusztrátor. Budapesten született és sokszorosító grafikát tanult a Magyar Képzőművészeti Egyetemen, ahol 2005-ben diplomázott. Jelenleg Portugáliában él. Az elmúlt években több mint 15 általa illusztrált gyerekkönyv jelent meg Magyarországon és külföldön. Rengeteg projektben működött közre: bábszínházak, cirkuszok, színházak, fesztiválok, workshopok, játszóterek viselik keze nyomát. Főként sokszorosító grafikai technikákkal dolgozik: linóleummetszet, monotípia, papírmetszet, de akrilfestményei, tusképei is vannak, valamint kísérletezik papírszobrokkal, pop up technikával, faragással. Művei szerepeltek csoportos és egyéni kiállításokon Magyarországon és Portugáliában egyaránt.

Szimonidesz Hajnalka
llusztrátor, a magyar gyermekkönyv világában jártasak minden bizonnyal ismerik a munkásságát. A szakma egyik nagy alakja.

Pájer Lilla
Szentendrei fiatal illusztrátor, aki művészcsaládból származik és ami igazán különlegessé teszi őt, az a rendkívüli finom báj és kedvesség, ami minden alkotásából árad.

Holló Anna
Mit is mondhatnánk róla…? Kell-e bemutatni? Hát azt hiszem nem! Hiszen Ő Holló Anna! (természetesen sosem írt volna magáról semmit…már fél éve kérem, de hát tudjuk milyen…olyan művész…olyan igazi…ezért én tettem helyette és mivel 6 éves korunk óta ismerjük egymást ezért csak annyit tudok hozzáfűzni hogy – Annát csak szeretni lehet és szeretjük is!!!)

Törőcsik Katalin
A MOME-n végzett papírművész. Őt nem igazán tudom bemutatni, hacsak nem a munkáin keresztül, amiken a képekről is látszik hogy játékos, ötletes, kedves és szenvedélyes abban amit csinál.

Ékszer
Siklósi Kriszta: a Hagyományok Házában végzett több mint tíz évvel ezelőtt szövő szakoktatóként és hobbiból szövött ékszereket is készít saját márkája a Kriszkaszőttes mellett.
Bagdi Katalin: A MOME textil szakán végzett és hobbiból bőrökből készít ékszereket a saját tervezésű ruhák és festmények mellett.
Nagy-Kali Boglárka: A Képzőművészeti Egyetem Grafikus szakán végzett és szintén hobbiból készít kreatív ékszereket vegyes technikával.
Leel-Őssy Enikő: Egy éve kezdtem foglalkozni faékszerek készítésével. Elsősorban fákkal és egyéb természetes anyagokkal, mint például kristályok, dolgozom. Ez a terület elég új számomra és csupán játéknak fogom fel, ezért megrendelésre nem is gyártok belőlük.