Független
Iparművészeti
Kortárs
Szalon

padanyi_orsolya_goldsmith_and_jeweler_works-1

Padányi Orsolya

“Kalandos úton lettem ékszertervező.
Kettős életet élek, tipográfusként végeztem, mely megalapozta art-directori pályám, e mellett tanultam ki az ötvösmesterséget. Lételemem a kihívások keresése, így a klasszikus technikák alkalmazásán túl az alkotási folyamat során gyakran élek a kísérletezés jogával.
Két fő irányvonalon születnek ékszereim: a lélegző, kalligrafikus BIOMORPH és az ORGANIKUS-GEOMETRIA jegyében.
Ezeken belül KINETIKUS és úgynevezett CAPTURAL ékszerek kapnak kiemelt szerepet a változás állandóságának szellemében. Ezen variábilis darabok egyediségét a személyre szabhatóságuk adja. Viselőjük élhet annak lehetőségével, hogy saját hangulataihoz, érzéseihez, személyiségéhez igazítsa őket az adott kiegészítő ásványokkal. A Biomorph vonal különlegessége, hogy kidolgozásához a maga nemében egyedülálló technológiát használok, melyet csillagász-mérnök édesapám fejlesztett ki számomra. Ennek köszönhetően légiesen könnyed, szinte éteri benyomást keltő, mégis hangsúlyos ékszerekként ölthetnek testet az érzéseim, gondolataim. A legújabb, MIMIKRI elnevezésű sorozatom darabjai az élővilág túlélési képessége iránt érzett csodálatomat fejezik ki. Vettem a bátorságot és az általuk mutatott formák, struktúrák átemelésével újrafogalmaztam a megjelenésüket, hogy megszülethessenek ezek az élőnek ható ékszerek.
Bízom benne, hogy az általam készített darabok az esztétikai értékükön túl elgondolkodtató, játékosságra csábító, természetközeli, viselhető üzenetként jelentenek többletélményt.”