Független
Iparművészeti
Kortárs
Szalon

trom_kata_goldsmith_and_jeweler_works-1

Trom Kata

A színek, a fények játéka és a különböző anyagok, textúrák mindig is lenyűgöztek: izgalmas kalandra hívtak a láthatón túlra, a lélek birodalmába. Ezt a boldog és kiteljesedett érzést igyekszem a szövött és drágakövek fényét hordozó nyakékekben átadni. Célom a szerethető, tudatos, testet-lelket örömmel feltöltő ék-szer készítése.
Inspirál az a belső átalakulás, ahogy mi, nők változunk, érünk és egyre inkább vágyunk arra, hogy megtaláljuk és kibontakoztassuk a bennünk rejlő értékeket. Mindegyik nyakék más, mindegyikben másképp érezheti magát a viselője, attól függően, hogy melyik női minőségét hívja elő.
A világban sokfelé kalandoztam: Japánban töltött éveim alatt részemmé vált a keleti kultúrák tárgy és anyag tisztelete, a hagyományokban gyökerező, de a jövő felé vezető, a folyamatos változás értékét felismerő szemlélet. Különböző anyagok (gyapjú-selyem szövés, drágakövek, fém, üveg, vagy éppen műanyag gyöngyök) társításával különböző kultúrák, minőségek és hangulatok sűrűsödnek egy-egy TROMKATA nyakékbe.
A nyakékek három csoportot alkotnak, amelyek magukba foglalják az általuk hordozott alapminőségeket: életszövetek, fénykapuk, jelen őserő. Valamennyi darabnak saját neve van. Gyakran ez az általam kitalált cím is segít a választásban…