Független
Iparművészeti
Kortárs
Szalon

FIKSZ nagykövet

Ez a bejegyzés kissé rendhagyó, ugyanis egy fontos hírt, valójában örömhírt szeretnénk megosztani veletek!
Abban a megtiszteltetésben részesültünk, hogy a televízióból és a magyar kulturális életből már jól ismert média személyiség, Bayer Ilona elvállalta a FIKSZ nagyköveti pozícióját.

blog-nagykovet-best-teazos-vagott

Bayer Ilona

"Nemrég tértem haza hosszabb Provence-i utamról, melynek állomásait Cézanne műterme után Van Gogh, Chagall, Picasso kedvenc alkotóhelyei jelölték ki. Nem véletlenül, hisz ennek az alkotói szabadságnak a tervei már körvonalazódnak…"

Rádiós, újságírói és televíziós pályámon is a kultúra volt az elsődleges területem, s benne jellemzően a vizuális művészetek. Többszáz rádiós, és megközelítően 4000 TV Híradós tudósítás, kisriport koronájaként egyórás alkotói portréfilmeket forgattam itthon, Franciaországban, Ausztriában, Izraelben, és Japánban. Könyvem is jelent meg e témában. Az utóbbi évtizedekben megközelítően 100 kiállítást nyitottam meg. 1991 őszén filmet forgattam a Kanadában megrendezett, minden addiginál nagyobbszabású, háromhónapos kulturális seregszemle, a Hungary Reborn eseményeiről Göncz Árpád köztársasági elnök kiséretében. A Léna&Roselli Galéria megbízásából évekig európai rangú események sajtófőnöke voltam. Tíz éve szervezem a Csigó Art Fest’ képző és iparművészeti tárlatait. Érdeklődésem, és elköteleződésem a Szolnoki Művésztelep szomszédságában telt művész,- és művészetközeli gyerekkoromban gyökerezik.

Ars poetikaként Picasso mondása határozza meg az utamat: "A művészet lemossa a lélekről a mindennapok porát."

Ennek szellemében kívánom segíteni a FIKSZ munkáját. Kamatoztatván abban sok évtizedes külföldi tapasztalataim mellett ma is élő kapcsolataimat, terveimet és elképzeléseimet a hazai kortárs iparművészet méltó meg,- és elismertetéséért.