Független
Iparművészeti
Kortárs
Szalon

ab ovo

AB OVO, vissza a kezdetekhez

Kortárs iparművészeti kiállítás, mely a FIKSZ IV. Iparművészeti Vásár kiemelt eseményeként kerül megrendezésre.
Az AB OVO címet viselő iparművészeti kiállítás következetesen a kezdetekre, a művészi öntudatra ébredés pillanatára épül. Választott origója, az alkotók első komolyan dokumentált műve, a diplomamunka, illetve a mestermunka, vagy egy olyan műalkotás, mely a művészi genezis bemutatására szolgál, vagyis tartalmilag azt a momentumot, vagy ideát testesíti meg, ahonnan az alkotói pályája elindult.
A kiállítás célja: a kiállítási tétel és a vásárra készített tárgyak együttes bemutatásán keresztül prezentálni honnan indult és hol tart most az alkotó. Ez az izgalmas timeline segíthet abban, hogy kiállításon felállított asztalnyi mikrokozmoszok, akárcsak a nagy tárlatok, időutazással egybekötött játékra invitálják a látogatót és magát a művészt is, hogy még bensőségesebbé tegyék a találkozásokat és értelmezhetővé váljon a kortárs absztrakció.

A kiállítás és a kiállítási anyagot bemutató digitális katalógus létrejötte a Nemzeti Kulturális Alap támogatásának köszönhetően valósul meg.

Kiállítók: Ágoston-Papp Mónika, Akli Luca, Azary Andrea, Bajcsi-Nagy Balázs, Benedek Olga, Berkes Anna Csenge, Borsódy Eszter, Demény Andrea, Diós Gabi, Domonyi Erzsébet Betti, Erdélyi Zsuzsa, Fodróczi Kármen, Fürjes Dóra, Gálffy Ildikó, Gera Noémi, Gyulai Natália, Illés Kati, Jermakov Katalin, Kertész Krisztina, Király Fanni, Kontur Réka, Lantos Judit, Lipovszky-Molnár Zuzsanna, Lublóy Zoltán, Mátyók Györgyi, Mile-Tóth Judit, Molnár Réka, Molnár Zsuzsa Lili, Móró Barbara, Németh Luca Virág, Németh Orsolya, Pálfalvi Emese, Pinviczki Judit, Reményi Katalin, Ruder Éva, Schneider Tamásné, Segesdi Bori, Silvetri (Bartus Ágnes és Jack Tibor), Szabóné Nacsa Rozália, Szalay Andrea, Szalma Edit, Szentgyörgyi Tünde, Szerencsés Gabo, Tápai Nóra, Terstyánszky Anna, Tóth-Kolozsvári Dorottya, Tóth-Vásárhelyi Réka, Varga Bernadett, Zámori Eszter, Zeibig Anna és Zimits Andrea

Az AB OVO digitális katalógus letölthető:  AB OVO_digitalis_katalogus